Svěží zeleninový bulgur připravíte z cibule, mrkve a hrášku. Přidat můžete i plocholistou nebo kudrnatou petrželku. Bulgur můžete připravit jako hlavní chod nebo jako přílohu.
Co budeme potřebovat:
2,5 hrnku bulguru vystačí jako příloha pro 4 lidi
1 kus cibule použít můžete i šalotku
2 kusy mrkve
1/2 hrnečku čerstvého nebo mraženého hrášku
hrst plocholisté nebo kudrnaté petržele
olej, sůl, pepř
voda/ můžete použít vývar
Postup:
Nejprve si očistíme zeleninu. Cibuli nakrájíme na menší kousky a mrkev nahrubo nastrouháme.
Do větší pánve nalijeme olej a zvolna restujeme cibuli. Dále přidáme mrkev.
Bulgur propláchneme a přidáme k cibuli a mrkvi do pánve. Zamícháme a podlijeme vodou dle návodu na bulguru . Osolíme a opepříme. Vaříme do měkka.
Na konci vaření přidáme hrášek a petrželku a chvilku povaříme.
Pokud budete bulgur servírovat jako hlavní jídlo můžete jej posypat sýrem. My jsme ho měli jako přílohu. Upekla jsem k němu kuře. Kuře peču na 170 stupňů asi 1,5 hodiny a na konci trochu přidám stupně pro vytvoření kůrčičky.
Dobrou chuť