Bulgur se zeleninou

Svěží zeleninový bulgur připravíte z cibule, mrkve a hrášku. Přidat můžete i plocholistou nebo kudrnatou petrželku.  Bulgur můžete připravit jako hlavní chod nebo jako přílohu. 

Co budeme potřebovat:

2,5 hrnku bulguru vystačí jako příloha pro 4 lidi

1 kus cibule použít můžete i šalotku 

2 kusy mrkve 

1/2 hrnečku čerstvého nebo mraženého hrášku

hrst plocholisté nebo kudrnaté petržele

olej, sůl, pepř

voda/ můžete použít vývar

 

Postup:

Nejprve si očistíme zeleninu. Cibuli nakrájíme na menší kousky a mrkev nahrubo nastrouháme.

Do větší pánve nalijeme olej a zvolna restujeme cibuli. Dále přidáme mrkev.

Bulgur propláchneme a přidáme k cibuli a mrkvi do pánve. Zamícháme a podlijeme vodou dle návodu na bulguru . Osolíme a opepříme. Vaříme do měkka.

Na konci vaření přidáme hrášek a petrželku a chvilku povaříme.

Pokud budete bulgur servírovat jako hlavní jídlo můžete jej posypat sýrem. My jsme ho měli jako přílohu. Upekla jsem k němu kuře. Kuře peču na 170 stupňů asi 1,5 hodiny a na konci trochu přidám stupně pro vytvoření kůrčičky.

Dobrou chuť