Suroviny
500 g vepřová/ králičí nebo kuřecí játra
150 g másla do paštiky
150 g másla na zalití paštiky ve skleničkách/ nemusí být, ale lépe se pak paštika roztírá
4 stroužky česneku
5 PL smetany 30%
4 snítky tymiánu nebo rozmarýnu
sůl
pepř
bylinky na ozdobu
Postup
1, játra důkladně očistěte a pokrájejte na menší kostičky
2, na větší pánvi nebo v hrnci rozehřejte 2 lžíce másla a osmahněte cibuli nebo šalotku
3, přidejte tymián nebo rozmarýn a česnek na plátky a nechte 2- 3 minuty opékat
4, vyjměte bylinky a přidejte játra, opékejte dohněda- játra můžou zůstat uvnitř lehce růžová
5, opečená játra vložte do mixéru, osolte, opepřete, přidejte smetanu a mixujte
6, přidejte zbytek másla a důkladně rozmixujte
7, naplňte paštiku do skleniček nebo misek
8, pokud budete zalévat skleničky s paštikou máslem- rozehřejte máslo, nechte lehce vychladnout a poté přelijte a ozdobte bylinkami
Je mnoho bylin a koření, které lze použít do paštiky. Také lze přidávat brusinky, ořechy a další dobroty. Chuť záleží čistě na vás.
Dobrou chuť