Dušená růžičková kapusta s hovězím masem

Budeme potřebovat

4 ks střední cibule https://www.zdravizpole.cz/zelenina-volna/cibule-zluta/ nebo šalotky https://www.zdravizpole.cz/zelenina-volna/salotka/

2 ks větší mrkve https://www.zdravizpole.cz/zelenina-volna/mrkev-svazek/

1 ks větší kořenové petržele https://www.zdravizpole.cz/zelenina-volna/petrzel-koren/

0,5 kg růžičkové kapusty https://www.zdravizpole.cz/zelenina-volna/ruzickova-kapusta/

1 kg hovězího masa- použila jsem pupek, ale bude dobré i z plece

1/2- 3/4 l zeleninového vývaru nebo vody

olej, sůl, pepř, bobkový list, drcený kmín, 2 lžíce hladké mouky, horčice- použila jsem naší domácí hořčici

 

Oloupeme cibuli, očistíme kořenovou zeleninu a kapustičky. Cibuli nakrájíme na kolečka, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo a kapustičky přepůlíme. Maso nakrájíme na tenké nudličky nebo velmi tenké malé plátky.

Vezmeme si větší hrnec a do něj přidáme olej. Přidáme cibuli a lehce osmahneme, poté dáme kořenovou zeleninu a lehce restujeme. Poté vložíme maso, které opepříme a necháme zatáhnout. Poté přidáme sůl, bobkový list, 2 lžíce hořčice, kmín a mouku. Zamícháme a podlijeme vodou nebo vývarem. Dusíme přibližně 30 - 45 minut dle velikosti masa. Poté přidáme kapustičky a dusíme vše doměkka.

Dobrou chuť