Budeme potřebovat
na těsto:
žloutek 4 ks
moučkový cukr 140 g
mouka pšeničná hrubá na vysypání plechu
mouka pšeničná polohrubá 450 g
máslo 200 g změklé + na vymazání formy
kypřicí prášek do pečiva
na náplň
vanilkový cukr 1 bal
skořice 2 ČL
bílek 6 ks
krystalový cukr 100 g
Do mísy (nebo do kuchyňského robota) dejte žloutky s cukrem a máslem a utřete na pěnu. Pak k nim prosejte mouku s kypřicím práškem a vypracujte hladké lesklé těsto.
Pekáč vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem a vysypte moukou. Troubu předehřejte na 180°C. Jednu třetinu těsta dejte do mrazáku. Zbylé těsto namačkejte na dno pekáčku.
Jablka nastrouhejte, ochuťte skořicí a vanilkovým cukrem a nasypte na těsto.
Bílky našlehejte na řídkou pěnu, přimíchejte cukr a vyšlehejte na pevný, lesklý sníh. Rozetřete na jablka, navrch nastrouhejte zbylou třetinu těsta z mrazáku a pečte při 180 stupních asi 25 minut dozlatova.
Dobrou chuť
Inspirováno Apetit