Pokud nevíte, jakým způsobem vylepšit váš jídelníček, určitě vyzkoušejte tento recept s kapustou z Polabí. Jeho benefitem je i obsah bílkovin. Smažit nemusíte a lze péct i v troubě.
Budeme potřebovat pro 4 osoby:
1 kus kapusty
jarní cibulka nebo cibule
2 stroužky česneku
1 balení mozzarelly
2 vejce
25 dkg anglické slaniny/ uzeného masa- nemusí být
olej, sůl, pepř, kmín
strouhanka pro zahuštění směsi/ při keto variantě vynecháme
Postup:
Kapustu nakrájíte na menší kostičky. Vaříme v osolené vodě přibližně 25 minut dle velikosti kapusty. Kapustu vymačkáme, aby z ní odtekla přebytečná voda a necháme vychladnout. Kapustu si můžete uvařit den předem.
Do hluboké mísy nakrájíte 2 kusy jarní cibulky nebo cibuli, na kostičky nakrájíte slaninu nebo uzené a na hrubém struhadle nastrouháte mozzarellu.
Přidáte kapustu, vejce, sůl, pepř, kmín a vše zamícháte. Můžeme zahustit strouhankou.
Tvoříme karbanátky a buď smažíme na oleji nebo dáme péct do trouby na 180 stupňů 30 minut.
Dobrou chuť