Kapustový karbanátek

Pokud nevíte, jakým způsobem vylepšit váš jídelníček, určitě vyzkoušejte tento recept s kapustou z Polabí. Jeho benefitem je i obsah bílkovin. Smažit nemusíte a lze péct i v troubě.

Budeme potřebovat pro 4 osoby:

1 kus kapusty

jarní cibulka nebo cibule

2 stroužky česneku

1 balení mozzarelly

2 vejce

25 dkg anglické slaniny/ uzeného masa- nemusí být

olej, sůl, pepř, kmín

strouhanka pro zahuštění směsi/ při keto variantě vynecháme

Postup:

Kapustu nakrájíte na menší kostičky. Vaříme v osolené vodě přibližně 25 minut dle velikosti kapusty. Kapustu vymačkáme, aby z ní odtekla přebytečná voda a necháme vychladnout. Kapustu si můžete uvařit den předem.

Do hluboké mísy nakrájíte 2 kusy jarní cibulky nebo cibuli, na kostičky nakrájíte slaninu nebo uzené a na hrubém struhadle nastrouháte mozzarellu.

Přidáte kapustu, vejce, sůl, pepř, kmín a vše zamícháte. Můžeme zahustit strouhankou.

Tvoříme karbanátky a buď smažíme na oleji nebo dáme péct do trouby na 180 stupňů 30 minut.

Dobrou chuť