Neobvykle připravená treska s rajčatovým protlakem a bylinkami.
Budeme potřebovat:
tresku 400 g
4 stroužky česneku (nemusí být)
svazek petrželky použijte buď plocholistou nebo kudrnku
malý rajčatový protlak
citron
olej, sůl, pepř
Zeleninu očistíme a umyjeme. Cibule nakrájíme na menší proužky, bylinky posekáme a česnek nakrájíme na malé plátky. Rybu opláchneme, pokrájíme na menší proužky, osolíme, opepříme a pokapeme citrónem.
Pokud máte pánvičku, kterou můžete vložit do trouby použijte ji. Pokud ne, směs zeleniny si připravte na pánvičce a rybu pak společně se směsí vložte do zapékací misky.
Do pánve nalijeme olej a přidáme cibuli. Restujeme a přidáme petrželku s česnekem. Poté přidáme rajčatový protlak a naředíme směs vodou. Osolíme, opepříme a chvilku povaříme.
Přidáme rybu do směsi. Vložíme do trouby a pečeme přibližně 15 minut na 180 stupňů. Pokud nechceme péct, můžeme dusit přímo v omáčce v pánvičce na plotýnce.
Podáváme s bramborovou kaší s celerem.
Dobrou chuť