Polévka z červené čočky, rajčat a koriandru je skvělá svačina nebo rychlá večeře. Polévku můžete připravit z vašeho rajčatového pyré (upečená rajčata, cibule, česnek), čerstvých rajčat nebo koupené plechovky rajčat. Červená čočka je bohatý zdroj bílkovin. Koriandr dá polévce exotický nádech.
Budeme potřebovat
plechovku rajčat/ domácí rajčatové pyré, recept najdete zde nebo čerstvá rajčata 1/2 kg
1 ks cibule
červená čočka 1/2 menšího hrnku
olej, sůl, pepř a chilli dle chuti
Cibulku oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme na olej.
Pokud budete dělat polévku z čerstvých rajčat přidáme k cibulce nakrájená rajčata na kostičky a podusíme, přidáme hrnek vody a čočku.
Pokud budete dělat polévku z plechovky nebo vašeho pyré, přidáme omáčku k cibulce a přidáme čočku a vaříme společně přibližně 25 minut. V případě husté konzistence, můžeme naředit vodou.
Ochutíme solí, pepřem, koriandrem a chilli dle chuti.
Polévku lze připravit dětem bez koriandru a chilli a případně i rozmixovat.