Příprava kynutého těsta
1/2 kostky droždí nebo sáček sušeného droždí
1/2 kg hladké mouky
2 dcl oleje
2 dcl mléka
1 celé vejce + 2 žloutky
12 kostek cukru
špetka soli
Nejprve si připravíme kvásek: v kastrolku si zahřejeme mléko, přidáme trochu cukr a rozdrobíme droždí a trochu mouky. Překryjeme a necháme vzejít kvásek.
Poté do zadělávací mísy odvážíme mouku a přidáme zbytek ingrediencí + kvásek. Těsto vypracujeme vařečkou nebo v robotu. Mělo by být řidčí, aby nám šlo hezky na plech. Necháme kynout 3/4 hodiny.
Tvarohová náplň
2 tvarohy v alobale
citronová kůra
vanilkový pudink
vanilkový cukr
100 g cukr krupice
2 bílky, které nám zbyli z přípravy těsta
Vše zamícháme.
Rebarbora 1 svazek
100 g cukru
Rebarboru omyjeme, sloupneme a nakrájíme na měsíčky. V malém hrnci rozpustíme cukr a lehce rebarboru obalíme v rozpuštěném cukru. Necháme vychladnout.
Můžete přidat jahody.
Drobenka
50 g másla
5 lžic hrubé mouky
5 lžic cukru krystal
Máslo rozdrobíme společně s moukou a cukrem.
Plech si vymažeme olejem. Vykynuté těsto lehce propracujeme a rozprostřeme na plech. Stěrkou rozetřeme tvaroh a poklademe rebarboru. Poté posypeme drobenkou. Pečeme v troubě 45 minut při 180 stupních.