Vepřová panenka s celerovým rizotem z krup

Budeme potřebovat

Na maso

vepřová panenka 500 g

olej, sůl, pepř, bylinky dle chuti

Na rizoto

hrnek trhaných ječných krupek

hrnek kulatozrnné rýže

šalotky

1/ 2 celeru

sůl, pepř, olej, voda/ vývar

 

Maso nakrájíme na plátky. Posolíme, opepříme, přidáme bylinky dle chuti a naložíme do oleje. Vložíme odpočinout do lednice.

Na rizoto si připravíme hlubší pánev. Oloupeme a nakrájíme na proužky cibuli a na tenké nudličky celer. Do pánve nalijeme olej, přidáme cibulku a celer. Lehce osmahneme. Přidáme rýži a kroupy. Zamícháme. Osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Většinou dávám 3 hrnky vody/ vývaru a poté podlévám dle potřeby. Vaříme přibližně 25 minut.

Než se nám uvaří rizoto na pánvičce osmažíme maso nebo upečeme v troubě při 180 stupních 15 minut.

Dobrou chuť