Budeme potřebovat
Na maso
vepřová panenka 500 g
olej, sůl, pepř, bylinky dle chuti
Na rizoto
hrnek trhaných ječných krupek
hrnek kulatozrnné rýže
4 šalotky
1/ 2 celeru
sůl, pepř, olej, voda/ vývar
Maso nakrájíme na plátky. Posolíme, opepříme, přidáme bylinky dle chuti a naložíme do oleje. Vložíme odpočinout do lednice.
Na rizoto si připravíme hlubší pánev. Oloupeme a nakrájíme na proužky cibuli a na tenké nudličky celer. Do pánve nalijeme olej, přidáme cibulku a celer. Lehce osmahneme. Přidáme rýži a kroupy. Zamícháme. Osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Většinou dávám 3 hrnky vody/ vývaru a poté podlévám dle potřeby. Vaříme přibližně 25 minut.
Než se nám uvaří rizoto na pánvičce osmažíme maso nebo upečeme v troubě při 180 stupních 15 minut.
Dobrou chuť