Kadeřávek se v posledních letech dostává do velké oblíbenosti. Kapusta kadeřavá je odrůda druhu brukve zelné. Její vaření není zdlouhavé a má plno vitamínů. V kombinaci s rajčaty a koriandrem si toto jídlo zamilujete.
Pokud nejste milovníci koriandru, můžete jej vynechat.
Jako přílohu připravíme brambory v horkovzdušné fritéze případně je upečte v troubě.
Budeme potřebovat:
3/4 kg vepřového masa (panenka, kýta)
3 menší šalotky
1 stroužek česneku
1 svazek kadeřávku
4 ks rajčat
1/2 svazku koriandru
olej, sůl a pepř
Nejprve si kadeřávek a rajčata umyjeme. Cibuli a česnek oloupeme.
Maso nakrájíme na tenké plátky nebo nudličky. Do misky dáme maso a přidáme olej, sůl a pepř.
Kadeřávek natrháme na malé kousky, rajčata nakrájíme na kostičky, cibuli na proužky a česnek na plátky. Koriandr nakrájíme na drobno.
Do větší pánve dáme olej. Poté přidáme cibuli, česnek a lehce restujeme. Přidáme kadeřávek a podusíme. Přidáme maso, necháme zatáhnout a přidáme rajčata s koriandrem. Uvaříme maso do měkka. Osolíme a opepříme dle chuti.
Brambory oloupeme, umyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Vložíme do pečící mísy horkovzdušné trouby, přidáme olej a nastavíme program 1. Zapneme a už se těšíme na skvělou přílohu.
Pokud nemáte horkovzdušnou troubu, dejte nakrájené brambory na plech, přidejte sůl a olej. Pečte na 180 stupňů 45 minut.
Dobrou chuť