Vepřové maso s kadeřávkem a rajčaty

Kadeřávek se v posledních letech dostává do velké oblíbenosti. Kapusta kadeřavá je odrůda druhu brukve zelné. Její vaření není zdlouhavé a má plno vitamínů. V kombinaci s rajčaty a koriandrem si toto jídlo zamilujete.

Pokud nejste milovníci koriandru, můžete jej vynechat.

Jako přílohu připravíme brambory v horkovzdušné fritéze případně je upečte v troubě.

Budeme potřebovat:

3/4 kg vepřového masa (panenka, kýta)

3 menší šalotky

1 stroužek česneku

1 svazek kadeřávku

4 ks rajčat

1/2 svazku koriandru

olej, sůl a pepř

 

Nejprve si kadeřávek a rajčata umyjeme. Cibuli a česnek oloupeme.

Maso nakrájíme na tenké plátky nebo nudličky. Do misky dáme maso a přidáme olej, sůl a pepř.

Kadeřávek natrháme na malé kousky, rajčata nakrájíme na kostičky, cibuli na proužky a česnek na plátky. Koriandr nakrájíme na drobno.

Do větší pánve dáme olej. Poté přidáme cibuli, česnek a lehce restujeme. Přidáme kadeřávek a podusíme. Přidáme maso, necháme zatáhnout a přidáme rajčata s koriandrem. Uvaříme maso do měkka. Osolíme a opepříme dle chuti.

Brambory oloupeme, umyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Vložíme do pečící mísy horkovzdušné trouby, přidáme olej a nastavíme program 1. Zapneme a už se těšíme na skvělou přílohu. 

Pokud nemáte horkovzdušnou troubu, dejte nakrájené brambory na plech, přidejte sůl a olej. Pečte na 180 stupňů 45 minut.

Dobrou chuť