Zelný salát

Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na salát z hlávkového zelí, mrkve a cibule. Můžete jej znát i pod názvem coleslaw. Je to skvělý zdroj vitamínů a suroviny jsou lokálního původu, což je nejen ekonomické, ale i ekologické. Zelenina je vypěstovaná v Polabí a nikde nemusela složitě cestovat, až na váš stůl. Jak se říká "od farmáře přímo na stůl".

Tak pojďme na to.

Budeme potřebovat

1/2 hlávky nebo jedno menší hlávkového zelí

1- 2 větší mrkve

1/2 cibule

3-4 lžíce majonézy nebo zakysané smetany

sůl, pepř

 

Zeleninu nejprve umyjeme. Cibuli a mrkev oloupeme.

Připravíme si větší mísu a struhadlo.

Na hrubém struhadle nastrouháme zelí, mrkev a cibuli. Přidáme majonézu, sůl a pepř. Vše promícháme a můžeme podávat.

Dobrou chuť

 

I tento recept může mít několik variant. K zelí je možné přidat například i červenou řepu.

Místo majonézy lze použít zakysaná smetana nebo i jogurt.