Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na salát z hlávkového zelí, mrkve a cibule. Můžete jej znát i pod názvem coleslaw. Je to skvělý zdroj vitamínů a suroviny jsou lokálního původu, což je nejen ekonomické, ale i ekologické. Zelenina je vypěstovaná v Polabí a nikde nemusela složitě cestovat, až na váš stůl. Jak se říká "od farmáře přímo na stůl".
Tak pojďme na to.
Budeme potřebovat
1/2 hlávky nebo jedno menší hlávkového zelí
1- 2 větší mrkve
1/2 cibule
3-4 lžíce majonézy nebo zakysané smetany
sůl, pepř
Zeleninu nejprve umyjeme. Cibuli a mrkev oloupeme.
Připravíme si větší mísu a struhadlo.
Na hrubém struhadle nastrouháme zelí, mrkev a cibuli. Přidáme majonézu, sůl a pepř. Vše promícháme a můžeme podávat.
Dobrou chuť
I tento recept může mít několik variant. K zelí je možné přidat například i červenou řepu.
Místo majonézy lze použít zakysaná smetana nebo i jogurt.