Cibulka jarní lahůdková obsahuje řadu vitamínů, zejména vitamín C a vitamíny skupiny B, a také minerály jako hořčík, draslík, vápník nebo železo. Všechny tyto živiny přispívají ke správné hladině krevního tlaku, cholesterolu a cukru, stejně jako k prevenci před některými závažnými chorobami. Je přínosná i pro těhotné ženy, protože obsahuje kyselinu listovou.
Jelikož má cibulka největší přínos v čerstvém stavu, přidejte ji, kamkoliv vás napadne; na bramborovou kaši, do míchaných vajíček či na omeletu, na těstoviny, do polévky, na plátek masa, rizoto nebo do zeleninových salátů. Skvělá bude i v různých tvarohových pomazánkách. A nezapomeňte, jelikož má krásně zelenou barvu, hodí se i jako „zelené“ do velikonoční nádivky.
Země původu: Česká republika
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.